Numeroase Staţiuni balneare sunt foarte vechi, răspîndite pe întreg teritoriul Calabriei, cîteva din ele sunt amplasate in interiorul pădurilor liniştite şi seculare, cum este Staţiunea balneară din Galatro, Reggio Calabria, oferă momente intense de tratament şi relaxare. Sanatoriile, utilate, specializate şi cu renume, oferă sejururi relaxante printre băi, nămoluri, cure estetice, masaje şi hidromasaje. Nu putem să nu menţionăm aici Staţiunile balneare din Caronte, Luigiane, Sibarite, şi cele din Spezzano.

STAŢIUNEA BALNEARA DIN GALATRO

Izvoare “S. Elia” – Apă sulfuroasă – sărată – iodurată. Staţiunea Balneară Mai Decembrie. La o distanţă de un kilometru de la Centrul Istoric Galatro, unul din locurile cele mai vechi ale Calabriei, din numeroase izvoare, printr-o trecere îngustă a muntelui Livia, la temperatura naturală de 37°, porneşte apa sulfuroasă-sărată-iodurată a izvoarelor „S. Elia”.

STAŢIUNEA BALNEARĂ DIN SPEZZANO

Tratamente inhalatorii (Izvorul Thurio). Nămol, Balneoterapie, Terapie Hidropinică (Izvorul acqua delle Grazie).

STAŢIUNEA BALNEARĂ DIN CARONTE

Apele Staţiunilor din Caronte vin la lumină, bogat mineralizate, pe o cale lungă şi profund subteran din terenuri de calcar. Temperatura de circa 39°C se datorează gradientului geometric înalt al zonei, marii profundităţi şi vitezei de ridicare a apei; găsesc ieşirea pe un drum secundar al aşa-zisei marea evacuare din Catanzaro, care vine de la Capo Suvero spre Capo Stalettì. Izvoarele în număr de două sunt printre cele mai importante ale Naţiunii, pentru calităţile sale terapeutice confirmate.

STAŢIUNEA BALNEARĂ LUIGIANE

Eficacitatea terapeutică a apelor termale sulfuroase Puternice (H2S>100) – salsobromoiodurate ale Staţiunii balneare Luigiane. Evidenţiază componenta sulfuroasă, deoarece Sulful constituie unul din elementele esenţiale ale organismului uman, şi face parte de asemenea şi din cîţiva hormoni şi vitamine indispensabile (biotina). Sulful are o mare influenţă asupra creşterii şi regenerării ţesuturilor, asupra activităţii muşchilor scheletici şi ai inimii, asupra activităţii hemoglobinei, asupra formării de anticorpi, şi participă la multe alte funcţii ale organismului.

STAŢIUNEA BALNEARĂ SIBARITE

Apele din Cassano pot fi considerate „Hipotermale, Sulfuroase, Mediominerale”. Prezenţa hidrogenului sulfurat de origine biologică derivă biochimic din reduceri de compuşi oxidaţi ai sulfului şi din descompunerea materiei organice sulfuroasă din cauza acţiunilor bacteriene distinctive. Temperatura este constantă de 25°C. Oadevărată raritate biologică constituie nămolurile de natură organică, obţinute din procese speciale fitobiologice de maturare a vegetaţiilor de alge din diferite grupe microbiene care realizează o comunitate biologică bogată de H2S definită “sulfuretum”.