Moldova în Progres s-a infiintat in 2012, este prima platformă de promovare activă a valorilor economice, sociale, culturale, de educaţie pe care le întruneşte Republica Moldova în drumul european.
Partner media Oficial al CCIMD.

„Moldova în Progres” oferă un spațiu pentru prezentarea proiectelor de succes și a modelelor economice care se potrivesc mediului de afaceri din Republica Moldova. Suntem intermediari activi în stabilirea relațiilor între diverși oameni de afaceri și servim ca purtători de mesaje pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți în străinătate, indiferent dacă aceste mesaje provin de la cetățeni obișnuiți, guverne sau alte instituții ale statului.

„Moldova în Progres” are în calitate de cititori o comunitate de oameni cu un înalt nivel social şi pregătire profesională, deschizând astfel calea spre colaborări profitabile între companii din Republica Moldova şi cele din Italia. Datorită acestor fructuoase colaborări, am participat la expoziţia mondială EXPO Milano 2015, unde am prezentat brand-ul presei din Republica Moldova.

„Moldova în Progres” dedică în fiecare număr al său o rubrică specială, Interviu Diplomatic”, ce cuprinde interviuri cu ambasadorii Republicii Moldova acreditați în străinătate și ambasadori ai altor țări care își desfășoară mandatul în țara noastră. Această rubrică reprezintă un argument solid în favoarea unei colaborări armonioase cu misiunile diplomatice atât din țară, cât și din străinătate.

În anul 2017 „Moldova în Progres” a organizat la Chișinău șapte zile de reprize cu jurnalistul Franco Perdichizzi de la postul de televiziune OndaTV din Sicilia. În acest context, au fost realizate zece episoade de promovare a potențialului Republicii Moldova, care au fost difuzate pe parcursul mai multor luni ale anului 2018. La data de 29 septembrie 2018 Franco Perdichizzi a câștigat în cadrul primei ediții a Premiului Național pentru Jurnalism „La Rosa d’Oro” (Trandafirul de Aur) cu unul dintre reportajele realizate în 2017. Temele propuse au fost: „Italia și italienii în străinătate”, „Jurnalismul și New Media” și „Comunicarea instituțională”. Premiul a avut scopul de a favoriza informarea jurnalistică corectă și implicarea profesională a jurnaliștilor.

În 2018 „Moldova în Progres” a fost printre câștigătorii premiului mare – „Mercuriul de Aur” în categoria Servicii editoriale, în cadrul concursului „Marca comercială a anului 2017”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

La data de 2 februarie 2020 „Moldova în Progres”, în parteneriat cu jurnalistul italian Daniele Dei, a lansat proiectul „Moldalia” – un documentar realizat între 2018 și 2019, care relatează povestea comunităților din Republica Moldova care locuiesc de mai mulți ani în Italia, precum și amintirile, ambițiile și speranțele lor. În cadrul proiectului „Moldalia”, au fost intervievate peste 40 de persoane în diferite orașe italiene, la care se adaugă alte contribuții realizate direct de la Chișinău.

La data de 30 septembrie 2020, în cadrul unei conferințe științifice internaționale întitulate „Paradigme moderne în dezvoltarea economiei naționale și mondiale”, organizată de Facultatea de Științe Economice a Universității de Stat din Moldova, „Moldova în Progres” a semnat un acord de parteneriat cu reprezentanții facultății. Acest acord deschide noi perspective de colaborare și dezvoltare atât pentru revistă, care va putea promova evenimentele organizate de Facultate în paginile sale, cât și pentru studenții care vor avea acces la informații despre istoriile și proiectele de succes promovate de revistă. De asemenea, vor putea să descopere modele economice care se potrivesc mediului de afaceri din Republica Moldova și să-și deschidă calea spre colaborări profitabile cu oameni de afaceri și companii din Republica Moldova și din Italia. Revista are, de asemenea, posibilitatea de a deschide noi căi pentru Facultate, inițiind parteneriate și colaborări fructuoase cu alte facultăți din universități din Italia.

Distribuire: „Moldova în Progres” beneficiază de o distribuție strategică și selectivă. Publicația se regăsește în Diaspora moldovenească din Italia, în instituțiile guvernamentale, structurile publice și private din Republica Moldova. Revista poate fi găsită în cadrul misiunilor diplomatice din Republica Moldova și ale Republicii Moldova în alte țări. În prezent avem aproximativ peste 1500 de puncte de distribuție.

Servicii oferite: analiza și consiliere în comunicare, cercetare de piață, construire website, campanii de promovare, organizarea conferințelor de presă, elaborarea strategiei media outdoor, indoor, radio, tv sau online, crearea brand-book, logo-urile, cărților de vizită, servicii de tipar, traduceri, design grafic pentru catalog de produs sau catalog de prezentare, publicitate.