În articolul precendent despre ,,Kombat fight club”, condus de Serghei GANGAN, specificam că deși a apărut oficial în circuiutul sportiv al Chișinăului la sfârșitul anului 2020, a reușit să devină popular printre cei pasionați de acest sport, fiind înscriși peste 60 de copii de la 6 ani,dar și adolescenți, tineri până la 35 de ani. Tot atunci menționam că toată atenția este concentartă spre marea luptă din luna iunie –  prestigioasa competiție de la București, renumitul Golden Fighter Championship, cu participarea luptătorilor profesioniști din mai multe țări. Acest eveniment de calibru internațional era așteptat cu nerăbdare de tinerii moldoveni, pentru a avea posibilitatea să-i admire pe viu pe idolii lor și poate să “fure” căte ceva din tehnicile lor, care le aduc victorii și popularitate. Transmis în peste 60 de țări ale lumii de prestigioase canale de televiziune, Golden Fighter Championship, își demonstrează  de fiecare data prestanța și atractivitatea. Pe același ring au fost și 3 discipoli ai lui Serghei GANGAN de la “Kombat fight club”.  Ei au strălucit, au demonstrat o bună pregătire, dârzenie și dorința de a învinge. Unul dintre ei a reușit.

Pe data de 24 iunie la București s-a desfățurat unul dintre cele mai importante și prestigioase evenimente ale Kickboxing-ului, ediția a 7-a Golden Fighter Championship, un adevărat regal, care a inclus meciuri incredibil de spectaculoase, care au produs emoții uluitoare, atât participanților, toți dornici de a învinge, cât și miilor de spectatori din multe țări ale lumii conectați la marele spectacol sportiv prin transmisiunile în direct. Presa din România a promovat, iar ulterior a reflectat pe larg acest eveniment. Înainte de campionat, portalul 365 menționa ,, Într-un alt meci de excepție, moldoveanul Petru Morari revine în circuitul Golden Fighter și se va confrunta cu olandezul Johannes Kaffa pentru titlul mondial, la categoria 65 kg. O altă confruntare de gală va fi cea între Linnic Yaroslav, învingător în campionatul Ucrainei, în campionatul Republicii Moldova și campion World Grand Prix 2020 și olandezul Jimmy Omani, care este la a doua apariție în GFC după cea din 2020, de la Timișoara, când l-a învins pe Alin Văcăreanu”. Așa dar, Republica Moldova a fost reprezentată de Petru MORARI, Valeriu STRUNGARI și Iaroslav LINNIC. Conform comentariilor făcute de președeintele clubului  “Kombat fight club”, Serghei GANGAN, primul a ieșit în ring sportivul și antrenorul clubului Valeriu STRUNGARI pentru a lupta cu românul Ionel BALAN.

“A încercat să-și etaleze puterile, să demonstreze că s-a pregătit mult pentru această competiție și cu dorința de a învinge s-a avântat în luptă. A luat initiativa în mâinile sale chiar din primele minute și a stabilit un ritm foarte bun, adversarul său fiind șocat de loviturile sale, de forța sa. Totul funcționa în favoarea lui Valeriu, dar așa se întâmplă în luptă – în urma unei lovituri luptătorul nostru s-a ales cu un hematom foarte mare la ochiul stâng. Astfel, antrenorii au decis să oprească duelul, pentru că sănătatea este mai presus de orice”, – menționează Serghei GANGAN.

“Cel de al doilea concurent din partea Moldovei a fost Iaroslav LINNIC încadrat în luptă cu reprezentantul Olandei, Jimmi OMANI. Și în cazul lui Iaroslav, precum al lui Valeriu STRUNGARI, victoria părea de partea lui, toți credeau că va câștiga, dar, din nou ironia sorțiii – după o lovitură puuternică își frânge mâina dreaptă fiind nevoit să-și întrerupă lupta”

În lupta pentru centura de campion a ieșit în ring Petru MORARI pentru a se duela cu Ian KAFFA din Olanda, în 5 reprize. Chiar din prima Petru a luat initiative, devansându-și adversarul. Pe parcursul luptei au fost momente periculoase din ambele părți, dar după o mică schimbare, Petru reușește o lovitură, care în trimite pe olandez în knockout profund. Astfel, Petru MORARI devine deținătorul centurii Campionului Mondial WKU.

Despre victoria incontestabilă a moldoveanului Petru MORARI, portalul 356 a menționat “KO de senzație la București. Moldoveanul Petru MORARI l-a învins pe olandezul Johannes KAFFA cu o lovitură de picior din întoarcere, în cea de-a patra repriză a meciului pentru titlul mondial WKU. După trei reprize echilibrate, Morari a expediat o lovitură de picior din întoarcere, lovindu-l în plin pe olandez în cap. Johannes KAFFA s-a prăbușit inconștient la podea, iar medicii au sărit în ring pentru a-i oferi primul ajutor.

Întrebat cum a reușit Petru MORARI să obțină victoria la prestigiosul Golden Fighter Championship,  președintele  clubului “Kombat fight” Serghei GANGAN menționează că aceasta este rezultatul antrenamentelor efectuate cu multă seriozitate, a bunei pregătiri, a echilibrului emoțional călit pe parcursului anilor. Prestația sa a fost răsplătită din plin și cu siguranță îl așteaptă încă multe victorii.