Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) din Pireu și Insulele din Grecia, la festivitatea sa anuală a onorat oamenii anului 2017, personalități de prestigiu și care au contrinuit cu desăvârșire la dezvoltarea regiunii. Pentru contribuția semnificativă în folosul societatii și culturii, de acest titlu s-a învrednicit și moldoveanca Svetlana Lisagor Vergis, stabilită în Grecia de mai mult timp.

Ceremonia s-a desfășurat la începutul lunii ianuarie, în incinta Hotelului Hilton din Atena, iar premiile au fost oferite de președintele UNESCO din Pireu și Insulele din Grecia, Ioannis Maronitis. Acesta a onorat reprezentanți ai autorităților locale, corpul ofițerilor de poliție, personalități din domeniul artelor, culturii, învățământului și colaboratori a organizațiilor culturale pentru aportul acestora și contribuția lor pentru o societate prosperă și promovarea valorilor culturale.

Printre persoanele cărora li s-a conferit titluri onorifice a fost și președintele Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Al. Ipsilantis”, moldoveanca Svetlana Lisagor Vergis, careia i s-a înmânat Titlul Onorific pentru contribuția sa în domeniul culturii.

Primesc cu onoare acest titlu care vreau să-l împart cu echipa mea din cadrul Uniunii, care au investit încredere în persoana mea și se implică activ și neobosit în ultimii șapte ani, în promovarea Republicii Moldova. Multumesc dlui Maronitis, Președintele Clubului UNESCO din Pireu și Insule pentru colaborarea excepțională și pentru susținerea instituției UNESCO în realizarea acțiunilor culturale ale comunității diasporale originala din Republica Moldova. Consider că, cultura este acea sursă de comunicare eficientă, frumoasă și credibilă prin care se pot cunoaște mai bine popoarele între ele. Astfel, promovăm Moldova în Ellada și vă mulțumim din suflet pentru dragostea dstră față de țara noastră, pentru cultura Moldovei și pentru poporul ei”, a spus Svetlana în discursul său de mulțumire.

Precizăm că moldoveanca, alături de echipa Uniunii de prietenie moldo-elene desfășoară cu regularitate diferite manifestpări cultural-artistice, inclusiv cu scop de caritate și de promovare a Republicii Moldova în Grecia și pe întreg teritoriul adiacent.

Sursa: ea.md