Pe parcursul vieții a încercat să-și exprime emoțiile, stările sufletești prin Muzică. Și a reușit deoarece o scrie, o interprează și o promovează cu multă dragoste și pasiune. Venind din Italia, una dintre cele mai musicale țări, cum este numită uneori această țară. Massimo SINCERI a argumentat în cei mai bine de 10 ani de aflare în Moldova că poate face o carieră de succes și într-a țară, dar cu un public sensibil și receptiv. Pentru aceasta trebuie să fii sincer, să le oferi ceea ce crezi că va ajunge la sufletului publicului meloman. 

Când ai simțit că muzica ar putea fi nu doar o pasiune pasageră, ci profesie, sursă de venit? Cum și în ce condiții a început cariera ta profesională? Am început să cânt la pian, la vârsta de 4-5 ani, fiind autodidact. Tatăl meu care era avocat, cumpărase un pian pentru că îi plăcea  să cânte din când în când. Pianul îmi părea un obiect ciudad care mă intrigase. Astfel, am început să mă joc la clape. Nu știam să citesc notele la prima vedere, dar că am înțeles unde erau pe portativ, sub fiecare scrisesem toate numele notelor pieselor pe care le învățasem; la 8 ani puteam cânta „Per Elisa” al lui Beethoven și începutul “Toccatei și Fugii” lui Bach în Re minor. După ce am observat acest talent timpuriu, părinții mei au decis să mă trimită la lecții de pian în mod privat, dar urmând programul conservatorului. La vârsta de 13 ani am început să fiu pasionat de stilul rock și am început să cânt la chitara electrică. De atunci am colaborat în mod privat cu mulți artiști ai scenei muzicale italiene, apoi m-am înscris la Universitatea de muzică din Roma (o instituție privată în stilul Guitar Institute din Los Angeles) cunoscând toți profesioniștii în domeniu. Am absolvit Teoria și Solfegiul pentru instrumentiști și compozitori (diplomă care dă dreptul de a preda în școli ca profesor de muzică), apoi am studiat privat Armonie clasică și modernă, Aranjamentul, Orchestrația pentru orchestră clasică și modern. Ulterior, am lucrat ca chitarist și basist în cluburile capitalei, primind aprecieri și premii până când în 1999 am decis să-mi deschid propriul studio de înregistrări. În anii următori am lucrat în domeniul discografiei, colaborând și înregistrând pentru numeroși artiști, precum și în domeniul dublării și al coloanelor sonore pentru filme, TV și publicitate. De asemenea, am colaborat cu asociații religioase ale Vaticanului din 2000 până în 2015. În anul 2010 m-am mutat oficial în Moldova, continuând să-mi desfășor activitatea de compozitor, aranjator, artist.

De ce ai ales pentru trai permanent Republica Moldova, prin ce te-a curerit această țără? Prima dată când am vizitat Moldova a fost întâmplător, în 2007. Atunci am întâlnit o domnișoară și a început o relație frumoasă, dar mai mult la distanță. În urma crizei economice din 2008 din Europa, inclusiv din Italia, am dezvoltat ideea mutării în Moldova, dat fiind faptul că genul meu de activitate nu necesita o prezență fizică pentru a fi efectuată. De fapt, primeam prin poșta electronică materialul care urma să fie procesat și după ce finalizam lucrările necesare trimeteam înapoi prin poștă. De asemenea, am decis să vin în Moldova pentru a fi aproape de iubita mea de atunci, de care m-am despărțit la ceva timp după ce m-am mutat în Moldova. Am întâlnit apoi o altă fată care ulterior a devenit partenera meu de viață, cu care am două fete frumoase, Giulia de 9 ani și Marzia de 7 ani.

Cum a evoluat cariera ta artistică în Moldova? Ce succese ai obținut în domeniul pe care îl profesezi? Aici, în Moldova, am continuat să îmi desfășor activitatea obișnuită, și anume producția audio-video de muzică și coloane sonore pentru cinema și TV. Am colaborat cu mulți artiști moldoveni (Ricky Ardezianu, Veronica Stolli) organizând, de asemenea, numeroase concerte la care au participat acești și alți artiști. Am participat de asemenea, la o serie de evenimente, prezentări, concerte, spectacole împreună cu artiștii moldoveni.

Mai bine de un an de confruntăm cu o criză sanitară de amploare. Am avut parte și de situații excepționale și stări de urgență. Pandemia Covid-19 cum ți- a influențat activitatea profesională? De când a început pandemia Covid-19, ceea ce îmi lipsește și ce valorează cel mai mult este lipsa contactului direct cu publicul, concertele cu public care au un impact benefic asupra activității unui artist, compozitor. În general, activitatea mea de compozitor și producător audio a implicat o mare parte din utilizarea internetului pentru a primi și a trimite diferitele procese și din acest punct de vedere nu s-au schimbat prea multe.

Care sunt perspectivele pentru viitor, cu ce îi vei bucura în timpul apropiat pe admiratorii tăi? În prezent, în pauzele dintre un film și un serial, lucrez la o carte instructivă la chitară, o metodă reală de chitară care începe de la elementele de bază până la cele mai avansate niveluri. De asemenea, lucrez la CD-ul meu de autor care conține toate experiențele mele muzicale până în prezent. Din punct de vedere artistic, stilul meu muzical este foarte complex și variat, deoarece practic am un suflet Rock-Metal, dar am studiat și Jazz și Armonie Clasică.  Pe scurt, stilul                                                                  meu este un set mixt de diverse genuri musicale, care evidențiază toată versatilitatea mea artistică.