În artă, inclusiv în Muzică, poți avea succes și obține ceea ce îți dorești doar dacă depui foarte multă muncă. Evident, aceasta pe lângă talent.

Mădălina Lungu, elevă la Liceul Teoretic ,,Orizont” din Chișinău, argumentează că pasiunea și perseverența constantă îi pot aduce rezultate remarcabile și unei adolescente de 14 ani. Or, acestea merită emoțiile trăite în timpul prezenței în scenă.

Mădălina Lungu de la vârsta de 9 ani frecventează orele de canto la Școala Internațională de Performanță în domeniul Artei Vocale ,,The Talents by Rodica Roșioru”. Și de atunci, împreună cu profesoara Rodica Roșioru trăiesc bucuriile rezultatelor muncii lor. Împreună, prin dedicație și profesionalism, cu răbdare și cu sprijinul părinților Elena și Ion Lungu, au reușit să urce treptele performanței artistice. În această perioada a participat la multiple concursuri și festivaluri naționale și internaționale, fiind un veritabil exponent al tinerii generații din Republica Moldova la competiții de anvergură. Și de fiecare data a demonstrat că datorită talentului înăscut și pasiunii pentru muzică îi pot aduce mai succese. Așa cum a fost în anul 2023, când a câștigat Marele Premiu la prestigiosul Festivalul-Concurs Sanremo Junior din Italia. A fost pentru prima oară când Trofeul a plecat din țară. Aceasta după ce cu în an înainte, tot în Italia obținuse Premiul I și Premiul II la două secțiuni ale Festivalului Internațional ,,Creativita senza Frontiere”, desfășurat la Roma. 

Anterior, în perioada 2019-2021 Mădălina Lungu a participat la numeroase concursuri internaționale din România, Bulgaria, Belarus, Ucraina, Rusia, Macedonia, Malta, Kosovo, Letonia, Lituania, Polonia, Italia, Bosnia și Herțegovina, Germania, Spania, Portugalia… De loc puțin pentru o elevă. Însă, așa cum perfecțiunea nu are limite, Mădălina nu se oprește la cele obținute. Continuă cu aceeași dârzenie, împreună cu profesoara de canto Rodica Roșioru să valorifice la maxim potential artistic, fără a fi în detrimental studierii obiectelor de studio de la liceu sau de a o lipsi de plăcerile copilăriei. Încearcă să le armonizeze, și îi reușește. Aceasta și datorită faptului că are tot sprijinul părinților, care îi sunt alături în acest parcurs al său spre visul de a deveni artistă. Or, așa cum un artist trebuie să aibă propriul reprtoriu, Mădălina Lingu, a pus deja prima piatră la temelia palmaresului său repertorial. Recent a lansat primul său cântec, „Erai”, însoțit de un videoclip. Autorul muzicii și versurilor Radu Duminică.  Prin această piesă, Mădălina Lungu încearcă să transmită semenilor săi să se bucure de fiecare clipă a copilăriei, perioada cea mai de farmec plin, chiar dacă își doresc să devină mai repede maturi. Între timp, Mădălina Lungu se pregătește de alte concursuri internaționale. Va reveni la Concursul Internațional de Cântec ,,Colors of Voices”, secțiunea limbă turcă, care se va desfășura la sfârșitul lunii mai, în Germania. Apoi va urma participa la Concursul Internațional ,,Radiant Ray of Music”, organizat de Școala Internațională de Performanță în domeniul Artei Vocale “The Talents by Rodica Roșioru”. 

https://youtu.be/tywpWsvyr1s?si=gb–aZRRqTOcDs3H…

Pentru succesele obținute, Mădălina Lungu este nominalizată de revista VIP magazin la categoria VIP JUNIOR, în cadrul proiectului  Omul Anului 2023. Să-i dorim succes.