La un an de când a deschis enogastronomia TRAMEZZINI, Sergiu MÂNDRU, constată că a făcut o alegere corectă și își menține optimismul că afacerea se va extinde, atingându-și obiectivele trasate. De asemenea, a realizat că succesul unei afaceri poate fi obținut doar atunci când știi să atragi atenția clienților, să lucrezi în permanență pentru a le putea oferi ceea de ce au nevoie. Din acest motiv, în permanență încearcă să diversifice sortimentul de produse, importând din Italia  tipurile de cașcavaluri sau salamuri care se găsesc greu pe piața din Republica Moldova sau nu sunt de fel, dar clienții au văzut publicitate și le solicită. Deoarece  în Italia sunt mici distribuitori de cașcavaluri, produsele cărora se bucură de mare căutare, anume cu aceștia am început să colaborez. Merg cu regularitate în Italia, o dată la două-trei luni. Particip la expoziții și târguri specializate, care au un impact benefic asupra activității mele. Mă familiarizez cu tot ce este nou pe acest segment care sunt tendițele de piață. De exemplu, la o recentă expoziție am descoperit un tip de cașcaval gonzolo lichid, care se mănâncă cu lingura. Aceasta este o noutate pentru țara noastră, de aceea consider că va fi la mare căutare. La fel, am stabilit contacte de colaborare cu un producător de cascavaluri din Nordul Italiei, cunoscuta zonă de producere a Procecco. Și aceste produse deja au apărut și în enogastronomia TRAMEZZINI.

Întrebat acum un an despre motivația de a deschide acest local în inima Chișinăului, Sergiu MÂNDRU menționa: “Mi-am dorit  să fie o atmosferă familiară, în care clienții care vin să servească o gustare să simtă specificul italienesc. De asemenea, aici pot fi procurate produse importate din Italia. Sunt peste 250 de denumiri comerciale – cașcavaluri, produse de carne, paste, cafea, sosuri, ingrediente pentru pizza etc. Multe dintre acestea sunt comercializate doar la TRAMEZZINI, chiar dacă în Chișinău se comercializează produse italienenești în mai multe locații și este bine acest lucru. Nu consider că aceasta ar fi o concurență, ci mai degrabă o oportunitate de a ne ajuta, atunci când nu avem produsele necesare solicitate, să putem apela la colegii noștri. Este firesc să fie așa”, precizează Sergiu.

La Chișinău, precum în marile capitale europene, cetățenii vin dimineața într-un local pentru a servi o cafea cu un croissant și a citi ultimele știri. Sergiu MÂNDRU, obișnuit cu un asemenea regim, căci locuind în Italia aproape 20 de ani, a realizat cât de important este să-ți începi ziua într-un decor confortant, la ora 6.30 este deja la local și așteaptă clienții, gata să le servească cea mai gustoasă cafea. Și clienții vin cu mare plăcere. De asemenea, procură și produse alimentare, având garanția că sunt de calitate.

“Chiar dacă în Chișinău sunt mai multe entități comerciale care propun clienților produse italiene, cele oferite de TRAMEZZINI sunt inedite, exclusive, importate de la mici producători din Italia, care garantează calitate, produsele lor fiind direcționate spre destinații prestigioase de restaurante, hoteluri și magazine. Fiind în Italia pe parcursul  a 2 decenii am însușit bine ce înseamnă calitatea premium a produselor italiene și aceasta doresc să o aduc la Chișinău. Mă bucur că în această scurtă perioadă de timp de la deschiderea TRAMEZZINI numărul clienților este în creștere, la fel ca și solicitările pentru anumite produse”, concretizează fondatorul enogastronomiei TRAMEZZINI, Sergiu MÂNDRU.

Acum, la un an de activitate este decis să extindă afacerea, având convingerea că aceasta ar fi și dorința clienților, a celor care apreciază gustul și calitatea produselor italiene și confortul de enogastronomia TRAMEZZINI.