După mai bine de 30 de ani, „Pescărușul” de A. P. Cehov revine în scena Teatrului Național „Eugène Ionesco”. De data aceasta, în versiunea regizorală a lui Nikita Betehtin. Valorificând resorturile teatralității, a scenei puse în scenă, împlântate în structura comediei cehoviene, regizorul scoate la iveală tabloul unei realități golite de iluzii romantice, de falsitatea măștilor sau de pretențiile deșarte ale creației artistice neinspirate.

„Pescărușul” readuce în fața spectatorilor nu doar pasiunea umană de a-și trăi viața, ci și a lua viața așa cum este ea – cu lupta, uneori crâncenă și dură, pentru fericire și dragoste, pentru atenția și admirația celorlalți. Cu tot dinadinsul, personajele piesei încearcă să-și valorifice șansele, pe care le percep ca pe un ultim dar al destinului. Senzația limitării orizontului de așteptare și a speranței în ziua de mâine, apropie condiția personajelor cehoviene de cea a omului zilelor noastre.

Totodată, împreună cu personajele sale, Cehov pune în prim-plan condiția omului aflat în fața imensității universului și a eternității, care fac luptele și conflictele terestre să pară lipsite de importanță și măreție. În lumina imuabilă a lunii, întâmplările cotidianului, frământările și patimile personajelor conștienți de inevitabilitatea morții și a declinului, devin pe cât de zadarnice, pe atât de ridicole.

În ce constă fericirea și care sunt mizele noastre în căutarea bucuriei pe care ne făgăduiește existența? Cum să deosebim ceea este cu adevărat important de ceea ce este efemer? O nouă viziune regizorală asupra „Pescărușului” de A. P. Cehov promite revelarea conflictelor și pasiunilor umane, care în lumina eternității par a fi o irosire absurdă și zădarnică a vieții la marginea prăpastiei. Durata spectacolului: 3 ore (cu pauză de 15 minute).

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco
Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iTicket.md.
Vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionèsco – teatrul care te iubește!
Vă promitem că n-o să vă plictisiți. Vă așteptăm la teatru!