Oxana IVANOV, Fondatoarea Centrului de Consultanță Juridică “PROLEGIS” – Problema ta, soluția noastră!

Acesta este motto-ul după care se ghidează în activitatea sa Centrul de Consultanță Juridică ,,PROLEGIS”. Aceasta îi ajută să meargă cu încredere înainte, să convingă clienții de corectitudine și perseverența serviciilor oferite, că acesta este echipa de care clienții au nevoie în soluționarea oricărei probleme. Centrul de Consultanță Juridică ,,PROLEGIS” este denumirea unui brand de calitate a serviciilor de consultanță din cadrul Companiei SRL “Valy@Mary”, fondată în anul 2016. Scopul inițierii acestui proiect a fost de a contribui la soluționarea problemelor conaționalilor noștri de peste hotarele țării, implicit fără prezența lor fizică în Republica Moldova. Centrul de Consultanță Juridică ,,PROLEGIS” este rezultatul muncii mai multor specialiști în domeniul de consuatanță juridică, reprezentare în instituțiile de stat, dar și in instanțele de judecată. Alte detalii, în interviul susținut cu fondatoarea Centruuluil de Consultanță Juridică ,,PROLEGIS”, Oxana IVANOV.

Doamnă Ivanov, Care sunt cele mai frecvent solicitate servicii din partea clienților? Traducerea tuturor actelor în limba solicitată, și legalizarea lor notarial, apostilarea actelor într-o perioadă de 3-5 zile, solicitarea și obtinerea cazierilor judeciare, atât contraventional cât și penal. reprezentarea benefeciarilor la Agenția de Servicii Publice, cum ar fi serviciul stare civilă, cadastru, pentru a solicita și a obține din numele clientului orice act necesar în baza procurei. De asemenea, reprezentarea intereselor clientului în SA  ,,Apă Canal”, Moldova Gaz, Chișinău Gaz, Primer Energi și alte instituții în care clientul se confruntă cu anumite dificultăți. Un alt segment al activității noastre ține de reprezentarea drepturilor clienților în litigii familiare și anume: desfacerea căsătoriei, detreminarea domiciilor copiilor minori, încasarea pensiei alimentare, decăderea din drepturile părinteși, încuviințarea documentării copilului minor în lipsa acordului ceșui de al doilea părinte, intarea și ieșirea din Republica Moldova fără acodul celui de al doilea părinte, partajarea averii comune după divorț. Un alt aspect din agenda Centrului de Consultanță Juridică  ,,PROLEGIS” este reprezentarea drepturilor și intereselor clientului nostru în cadrul dosarelor de moștenire, care este o procedură foarte complicată, începînd cu anul 2019.

Prin ce se deosebește activitatatea, implicit prestarea serviciilor de către Centrul de Consultanță Juridică “PROLEGIS”, în comparație cu alte instituții similare? Ne deosebim de alte instituții sau companii, prin faptul, că toți specialiștii noștri au experiență în domeniu, sunt perseverenți, demonstrează o abordare profesionistă fiecărui caz. Obiectivul pus de către fondator fiecărui angajat este ca nici un client  să nu fie dezamagit. Să ofere serviciile solicitate calitativ și în termenul stabilit în contract. 

Din ce categorii sociale sunt cei mai mulți clienți? Începând cu anul 2020, serviciile Centrului de Consultanță Juridică ,,PROLEGIS” sunt mult mai solictate de către concetățenii noștri plecați peste hotare. De ce anume ei? Deoarece este mult mai ușor de făcut o procură și persoanele specializate în domeniu să obține actele necesare pentru client, decât sa obții un concediu de la locul de muncă și să vii în țară și să suporți cheltuielile de deplasare tur-retur, care sunt costisitoare. Iar cele mai frecvent și mai necesare solicitări ale clienților nostri au fost traducerile și legalizările actelor, apostilare, cazierele judiciare.

Cât de atractivă este pentru clienți medierea? În cadrul Centrului “PROLEGIS” activează trei mediatori și avem o colaborare armonioasă cu Centru de promovare a medierii ,,PROMEDIERE”. Deoarece mai mulți clienți ai nostri sunt peste hotarile țării, în cadrul CCJ ,,PROLEGIS” sunt puține cauze soluționate prin mediere. Chiar dacă în ultimul timp se discută foarte mult despre mediere, în Republica Moldova, cu părere de rău, oamenii nu prea au încredere în posibilitate soluționării problemelor lor prin intremediul medierii. Probabil,  ar fi la mijloc și o stigmatizare, că totuși o hotărîre judecătorească ar reda mai multă înceredere și sigiranță participanților într-un conflict. Rolul mediatorului într-un conflict este neutu, și cel mai bine se soluționează conflictele prin mediere, anume atunci când mediatorul poate să se mențină până la capăt neutru și imparțial, astfel redând încredere fiecărui participant la mediere. Centrul de Consultanță Juridică ,,PROLEGIS” este unica instituție juridică din țara noastră, care dipsune de mediatori, psihologi, detectivi, avocați și juriști specializați în diferite domenii de drept. Activitatea Centrului este un prodigioasă, înalt apreciată atât de clienți, cât de autorități și specialiști. Doi ani la rând, 2021 și 2022, în cadrul concursului TRADEMARK AWARDS NOTORIUM,  a obținut Trofeul NOTORIUM, pentru cea mai recunoscută marcă și cele mai profesioniste servicii. De asemenea, în anul 2022, a Trofeul AWARD OF EXELLENCE BRILLIANT TRADE MARKS pentru cele mai solicitate si cei mai multi clienti ramași multumiți de serviciile CCJ ,,PROLEGIS”.  Ambele concursuris-au desfășurat în baza voturilor acordate de către clienții Centrului de Consultnță Juridică ,,PROLEGIS”. Nu putem ști care au fost ciriteriile și convingerile clienților nostrii pentru a ne vota, dar bănuim că anume atitudinea noastră față de ei ne-a și aduss aceste victorii frumoase cu care ne mîndrim. Totodată, ne obligă să trasăm noi obiective și mai ambițioase, dar toate pentru beneficiile clienților/conaționalii nostri de peste hotarile țării.

Link la pagină Facebook: https://www.facebook.com/oxana.ivanov.96