Home Sănătate Ortoclinic: Igor Cazacu – Contribuim la fericirea și sănătatea oamenilor

Ortoclinic: Igor Cazacu – Contribuim la fericirea și sănătatea oamenilor

Echipa Ortoclinic, se bazează pe principiul de entitate. Tratamentele ortodontice, cât și cele protetice sunt de durată, timp în care devenim o familie pentru pacienții noştri. Obiectivul după care ne conducem este ca pacienții să se simtă  confortabil într-un mediu prietenos.

Domnul Cazacu, cum a început cariera dumneavoastră de medic? De 24 de ani practic ortodonția. Experiența vastă în sectorul privat, cât și la universitate m-a format din punct de vedere profesional, ca medic, dar și ca entitate personală. Astfel, acum 3 ani am deschis clinica stomatologică Ortoclinic. În paralel cu funcția de medic ortodont, de 20 de ani activez în calitate de asistent universitar în cadrul Universității de Stat de Medicină N. Testemițanu. Sunt responsabil de programele cu predare în limba engleză, de Programul Internațional în Stomatologie (IDP)  acreditat de către Consiliul Dentar din California, SUA, ce oferă medicilor dentiști licența de a profesa în statul California.

Cum a apărut ideea de a deschide propria clinică? Deschiderea clinicii era pasul următor pe care trebuia să mi-l însușesc pentru a marca apogeul dezvoltării profesionale. Ortoclinic nu este doar un centru stomatologic, dar și o clinică în care standardele europene ce țin de logistică, comfort, design, echipament sunt îmbinate cu principiile și protocoalele de tratament internaționale actuale. Un rol important în crearea unei singuri entități ale acestor etaloane au jucat studiile de master pe care le-am făcut în Austria și Spania (FACE Course – Functional and Cosmetic Excellence, Vienna School of Interdisciplinary Dentistry).

Cine sunt clieții țintă ai clinicii Ortoclinic, inclusiv ai tratamentelor ortodontice? Nu există o categorie pe vârste a tratamentului complex ortodontic. Sistema fixă de brackets este indicată adolescenților, cu vârste cuprinse între 11-13 ani. Cu toate acestea, mulți dintre pacienții Ortoclinic sunt adulți ce optează nu doar pentru un zâmbet frumos, dar și sănătos, funcțional. Personal, acord o atenție sporită tratamentelor ample a disfuncțiilor articulare, a design-ului funcțional estetic, toate conform conceptelor ocluzale moderne (relația centrică, dimensiunea verticală de ocluzie). Adesea, tratamentul ortodontic vine înaintea aplicării restaurărilor protetice, creând un suport menit să garanteze succesul și echilibrul de durată. Lucrăm în echipă, oferind un tratament multidisciplinar. Printre colegi, domnul Alexandr Ceban, este specialistul în protetică și stomatologie terapeutică, reabilitări funcționale complexe după conceptul Slavicek.

Ortoclinic oferă servicii stomatologice și clienților străini? Desigur. Serviciile stomatologice în Europa sunt costisitoare, mai cu seamă reabilitările funcționale. Enumerăm pacienți din Italia, Anglia, Germania etc, pacienți cărora le oferim servicii  inovative, moderne și accesibile – fapt ce atrage turismul dentar.

Datorită respectării protocoalelor europene în clinica dumneavoastră, atunci când pacienți străini vin pentru tratament și apoi se întorc în țara de origine, există vreo garanție oferită în cazul în care au nevoie de asistență medicală ulterioară? Ortoclinic regăsește un număr semnificativ de pacienți veniţi din străinătate. Garanția de bază pe care o oferim este de cel puțin un an. În anumite situații, în funcție de condiția inițială a pacientului, starea ocluziei și tipul acesteia, putem acorda garanții extinse de până la 5 ani, în special tratamentelor efectuate conform conceptului Slavicek. Lucrările realizate de medicii clinicii Ortoclinic sunt efectuate conform standardelor, astfel încât oferă rezistență și durabilitate.

În câte etape se desfășoară lucrările pentru tratamentul pacienților care vin din străinătate? Reabilitările totale sunt  tratamente complexe de ordin chirurgical, terapeutic și protetic. Tehnica ALL ON – folosită în cazul reabilitărilor totale a pacienților cu edentații totale, cu inserarea a 4 sau 6 implanturi dentare necesită 2 săptămâni, ce reprezintă timpul pentru planificare, restabilire a pacientului post intervenție și protezare temporară. Ulterior după o perioadă de 6-9 luni, perioadă de adaptare, se vor fixa lucrările protetice permanente. Pentru o reabilitare ocluzală terapeutică, avem nevoie de aproximativ două-trei săptămâni, în funcție de complexitatea lucrărilor. 

Ce materiale și echipamente utilizează Ortoclinic? Acordăm o atenție deosebită detaliilor și respectăm standardele europene, promovând un nivel înalt în combaterea patologiilor. Clinica este dotată cu microscop folosit în tratamentele endodontice, scanner intraoral pentru lucrările digitale 3D. În ceea ce privește tratamentele ortodontice, utilizăm software-uri digitale pentru diagnostic și planificare, tratamente cu sisteme fixe de brackets moderne, aparate dentare invizibile. Referitor la materiale, optăm pentru materiale japoneze și oferim o gamă completă de lucrări protetice, incluzând metalo-ceramica, cermamica presată, E-max, faţete E-max.  

Motto-ul nostru este să contribuim la fericirea și sănătatea oamenilor.

ORTOCLINIC LINK 

Exit mobile version