Este momentul potrivit pentru a dezvolta împreună un sistem virtuos care va deveni cartea de vizită a Republicii Moldova” Franco Polesello este un tânăr antreprenor italian, CEO și cofondator al MOD Engineering, și anume o companie de inginerie multidisciplinară. Elev rapid, cu o pasiune aparte față de sisteme și mijloace mecanice, ale cărui rădăcini provin din copilăria petrecută conducând iubitul său kart. Întotdeauna concentrat pe cadrul general, scopul său final este de a adapta mai bine targetul la nevoile clientului. Direct, în afara schemelor, uneori prea sintetic, dar niciodată plictisitor. „Cred că a venit momentul pentru a susține creșterea competitivității industriei pentru a atrage noi proiecte și investiții. Trebuie să susținem atragerea multinațională pentru a construi un ecosistem intern al IMM-urilor și a atrage moldoveni care au crescut și au studiat peste hotare”, susține italianul Franco Polesello. Potrivit lui, primii pași în acest sens au și fost făcuți deja. Astfel, a fost lansat un proiect de suport pentru furnizorii locali (PSFL), care prevede interconectarea IMM-urilor locale cu Corporațiile Transnaționale (CTN). Cu siguranță, acesta va fi și o bază pentru a crea locuri de muncă cu valoare adăugată înaltă și a dezvolta ecosistemul industrial din țară. „Acum este momentul potrivit, datorită crizei pandemice, pentru a continua alături de agenții economici cu care colaborăm mereu, sau cu cei noi apăruți pe piață, să dezvoltăm împreună un sistem virtuos care va deveni în timp cartea de vizită a Republicii Moldova”, a conchis Polesello.

Profilul MOD Engineering

MOD Engineering este o companie de inginerie multidisciplinară înființată în Chișinău, Republica Moldova, în anul 2012. Compania aprovizionează industriile producătoare cu accent pe proiectarea mecanică/electrică și electronică (proiectarea 3/2D și analiza FEM), industrializarea și reducerea costurilor, emiterea documentației tehnice, simularea modelelor matematice și dezvoltarea software-ului. Aceasta oferă suport birourilor tehnice în cazul unor situații complicate sau altor necesități specifice, în plus, compartimentul său de consultanță este disponibil pentru a lucra direct de la sediul clientului, oferind unul sau mai multe profiluri tehnice în funcție de nevoile și solicitările specifice ale fiecăruia. Datorită grupului CPI-ENG, o companie italiană fondată la Trieste în 1985 împreună cu un grup de alte oficii situate în Italia și un spin-off în Paris – specializat în algoritmi de învățare automată pentru controlul automat al calității – grupul se mândrește cu un total 90 de ingineri, inclusiv dezvoltatori, analiști și tehnicieni. Acesta este motivul pentru care MOD este partenerul cheie potrivit pentru a vă susține nevoile tehnice. Suntem mândri că avem printre Clienți al grupul nostru asemenea companii consacrate precum: Warsila, Fev, Nidec, Donatoni, Carraro group, SMS group, Cefla, Valmet, Mangiarotti, Menarini, Danieli, Isotta Fraschini și Camozzi group.

Adresa: str. Nadejda Russo 14, etajul 1, oficiul 2, MD-2024 Chișinău, Moldova, info@mod.md, (+373) 22 999 501, www.mod.md