În urma furtunii înregistrate în data de 11 iunie, la numărul unic de urgență 112,  solicitările au crescut cu aproape 50%, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți, trasee blocate, dar și mașini avariate. În centrele de preluare a apelurilor de urgență, operatorii 112 au lucrat într-un ritm alert și încărcat pentru a asigura recepționarea urgențelor cetățenilor și soluționarea acestora.

Cu regret,  munca operatorilor a fost afectată nefavorabil de apelurile oamenilor care solicitau intervenția echipajelor în situații care nu țin de competența serviciului de urgență, precum deconectarea de energie electrică, crengi doborâte în ogrăzile oamenilor. Operatorii încercau să ia legătura cu instituțiile responsabile de aceste sarcini și se pierdeau secunde valoroase în detrimentul oamenilor blocați sau puși în pericol de arborii căzuți. Acest lucru putând avea consecințe fatale pentru oamenii care aveau nevoie de ajutor!

În acest sens, facem apel către cetățeni să sune responsabil la numărul de urgență 112 și să nu ocupe linia cu situații care nu necesită intervenția serviciilor specializate de urgență, ci să apeleze instituțiile, autoritățile responsabile de rezolvarea situațiilor care nu reprezintă un risc iminent asupra vieții, sănătății sau proprietății.