Activitatea Dumnevoastră în Republica Moldova începe cu „ACE Cabling Moldova” care are peste 200 de angajați, dar în ultimii ani se observă o avansare foarte semnificativă în domeniul energetic și, de fapt, ați avut intuiția să investiți și în energia regenerabilă, în sectorul energetic, fondând Ecolibri Green Energy. Care sunt reperele de activitate pe acest segment? Ecolibrì Green Energy se ocupă cu dezvoltarea și implementarea de soluții inovatoare în domeniul energiei regenerabile. Scopul nostru principal este să oferim tehnologii durabile care să poată contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la independența energetică. Oferim o gamă de produse care includ panouri solare, stații de încărcare pentru mașini electrice și micro turbine eoliene verticale de 10 kW. De asemenea, ne angajăm în cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii pentru a face energia regenerabilă mai eficientă și mai accesibilă pentru toți.

Care sunt cele mai solicitate produse pe care le oferă Ecolibri Green Energy? Cele mai solicitate produse ale noastre includ panouri solare fotovoltaice, stații de încărcare pentru mașini electrice și micro turbine eoliene verticale de 10 kW. Panourile solare sunt foarte populare datorită eficienței și durabilității lor. Stațiile de încărcare a mașinilor electrice devin din ce în ce mai importante odată cu difuzarea tot mai mare a vehiculelor electrice, contribuind la mobilitatea durabilă. Turbinele noastre eoliene verticale sunt deosebit de apreciate pentru capacitatea lor de a genera energie prin exploatarea vântului din orice direcție, datorită designului lor compact și eficienței ridicate. Suntem deosebit de mândri că atât stațiile de încărcare auto, cât și turbinele eoliene au fost proiectate și produse de noi.

În Republica Moldova există mai multe companii care oferă servicii și produse similare, este acesta un element de concurență pentru Ecolibri Green Energy?Concurența este cu siguranță prezentă, dar o vedem ca pe o oportunitate de a ne îmbunătăți continuu produsele și serviciile. Ecolibrì Green Energy se remarcă prin calitatea și inovația soluțiilor sale, precum și prin atenția față de client și personalizarea ofertelor. Microturbinele noastre eoliene poziționate vertical, de exemplu, reprezintă o inovație unică pe piață care ne permite să ne diferențiem datorită eficienței și versatilității lor. Concurența ne motivează să menținem standarde înalte de excelență și să fim mereu în fruntea sectorului energiei regenerabile. În plus, ne diferențim de concurenți, deoarece putem produce/asambla componentele necesare direct în Republica Moldova.

De ce, în opinia Dumnevoastră, ca un antreprenor internațional, există o nevoie din ce în ce mai mare de soluții verzi la nivel global? Nevoia de soluții verzi a devenit stringentă din cauza crizei climatice și a cererii în creștere de energie. Resursele fosile sunt limitate, iar utilizarea lor continuă să aibă efecte devastatoare asupra mediului. Energiile regenerabile reprezintă calea către un viitor independent și durabil, nu numai pentru mediu, ci și pentru economia globală. Investiția în verde înseamnă promovarea tehnologiilor care nu numai că ne conservă planeta, dar care pot crea și noi oportunități de locuri de muncă și dezvoltare economică. În calitate de antreprenor internațional, văd tranziția la energia regenerabilă ca o necesitate pentru a asigura un viitor mai bun pentru generațiile următoare. Soluțiile noastre, cum ar fi stațiile de încărcare pentru mașini electrice și turbine eoliene, sunt exemple concrete ale modului în care putem contribui la această schimbare pozitivă, promovând energia curată și durabilă și încurajând o mai mare independență energetică a țării, însoțită de crearea de noi locuri de muncă și transfer de competențe semnificative în domenii înalt tehnologice.