Chișinău, 31 ianuarie 2024 Produsele și serviciile a cca 350 de antreprenori din țara noastră sunt expuse, în perioada 31 ianuarie- 04 februarie 2024, la CIE Moldexpo (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1), la cea de-a XXI- a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

 

În cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare a expoziției, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu HAREA,

„Suntem la cea de-a XXI-a ediție a celui mai așteptat eveniment expozițional, care poate fi, pe bună dreptate, denumit oglinda pieței moldovenești. Pe o suprafață de 2 800 mp, cca 350 de antreprenori autohtoni din toate domeniile economiei naționale și regiunile țării, pe parcursul a 5 zile, vor oferi consumatorilor produse și servicii de înaltă calitate, la preț de producător. Ediția curentă se va desfășura sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!”, iar, începând cu anul 2024, evenimentul va fi reprezentat de un nou logo – harta Republicii Moldova, înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor, pentru a dezvolta economia statului. Prin noul logo dorim să prezentăm aspirațiile țării pentru progres și dezvoltare. Acesta va servi drept un ambasador vizual pentru atragerea turiștilor și a investitorilor străini”, a punctat Sergiu HAREA.

Dorin RECEAN, Prim-Ministrul RM:

„Oamenii din Moldova sunt talentați, inventivi și muncitori. Iar acest lucru se vede cel mai bine prin diversitatea produselor și serviciilor pe care le oferă antreprenorii noștri, prezenți în aceste zile la expoziția „Fabricat în Moldova”. Îndemn toată lumea să vină la Moldexpo, să viziteze această expoziție, să cumpere produse autohtone și să se mândrească cu tot ce fabrică mai bine țara noastră. În așa fel sprijinim oamenii de afaceri și dezvoltăm economia țării. Procesul de integrare europeană ne oferă și mai multe oportunități și piețe de desfacere pentru produsele noastre. Trebuie să valorificăm acest potențial enorm. Guvernul, la rândul său, va continua să susțină inițiativele antreprenorilor, inclusiv pe piețe internaționale.”

Președintele CCI a mai anunțat că în cadrul ediției curente a expoziției „Fabricat în Moldova”, vizitatorii pot întâlni circa 45 de companii participante noi, aici vorbim atât de producători din domeniul textil, industrial, alimentar, dar și prestatori de servicii. Standurile acestora le găsiți în cele 2 pavilioane expoziționale. Expoziţia este amplasată sectorial, în dependență de profilul de activitate și spre regret, din cauza unor avarieri a pavilionului 3, doar în pavilionul central și pavilionul 2. Cât despre programul de afaceri, acesta se desfășoară în toate zilelele expoziției. Astfel, invităm mediul de afaceri să participe, gratuit, la seminare, prezentări, traininguri si workshopuri. Totodată, în cadrul programului cultural, cu suportul Primăriei mun. Chișinău, în toate zilele expoziției vor evolua ansamblurile etno-folclorice, precum și vom avea parte de recitaluri ale artiștilor autohtoni de muzică ușoară. La această ediție remarcăm și prezența ansamblurilor de cântece și dansuri din raionul Criuleni, sub egida Consiliului Raional Criuleni.

Stimați vizitatori, vă informăm căci cu suportul Primăriei Chișinău, în perioada 31 ianuarie- 04 februarie 2024, între orele 10:00 – 17:00, va activa ruta temporară de autobuz „Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt – Centrul Internațional Expozițional „MOLDEXPO”, pentru transportarea, gratuită, a cetățenilor și oaspeților capitalei către pavilioanele Expoziției „Fabricat în Moldova”.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2024 este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu ODA.