17 iunie, Chișinău. Mai multe echipe de elevi din diferite instituții de învățământ și-au unit forțele pentru a participa la a doua ediție a concursului de creație „Săptămâna eficienței energetice în școala mea” organizat în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW) de către Agenția pentru Eficiență Energetică în parteneriat cu PNUD Moldova, în cadrul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

În urma evaluării lucrărilor depuse, 6 instituții de învățământ au obținut premii, împărțite în două categorii de vârstă: colective (clase, școli) de copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani (categoria I) și 11-16 ani (categoria II). Câștigătorii din prima categorie sunt:

–       Liceul Teoretic ,,Elena Alistar”, or. Chișinău;
–       Gimnaziul Corjova, satul Corjova, raionul Criuleni;
–       Gimnaziul Cobusca Nouă, satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi.
Iar din a doua categorie de vârstă:
–       Liceul Teoretic Doroțcaia, satul Doroțcaia, raionul Dubăsari;
–       Liceul Teoretic pentru Copii cu deficienţe de vedere, or. Chişinău;
–       Liceul Teoretic Cruglic, satul Cruglic, raionul Criuleni.

Le mulțimim tuturor copiilor care au depus efort pentru a realiza lucrări frumoase, ingenioase și creative. Premiile vor fi înmânate în cadrul unui eveniment public. Tuturor participanților li s-a pregătit diploma de participare, care va fi expediată prin intermediul Poștei Moldovei la adresa poștală indicată.

“Ne bucură interesul copiilor pentru concursul lansat de Agenția pentru Eficiență Energetică. Elevii au contribuit cu idei și soluții creative pentru a reduce consumul de energie în școlile lor, cum ar fi utilizarea de surse de energie regenerabilă, implementarea de sisteme de iluminat eficiente și izolarea termică a clădirilor. Este important să încurajăm tânăra generație și să le oferim oportunitatea copiilor de a-și exprima ideile și soluțiile pentru un viitor mai durabil.” a declarant Ion Muntean, directorul AEE.

Amintim, că concursul este la II-a ediție iar scopul acestuia, a fost de a stimula copiii să-și expună viziunea despre eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă și de a promova și valorifica potențialul creativ al copiilor. Pentru a face cunoștință cu lucrările copiilor, accesați pagina de facebook a Agenției.

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.