Vadim Guțu, Cofondator al centrului stomatologic Duo Clinic – Zâmbetul frumos ne schimbă viața. Pentru a zâmbi frumos avem nevoie de dinți sănătoși…

Centrul Stomatologic Duo Clinic și-a deschis ușile pentru toti cei care doresc să-și creeze zâmbetul perfect la începutul lui septembrie anul 2021. Fondatorii acestei instituții stomatologice, Vadim Guțu împreună cu partenerul său de afaceri Massimo Cracchiolo din Italia, afirmau că ușile Centrului sunt deschise pentru pacienți de orice vârstă și naționalitate, precizând că zâmbetul frumos schimbă viața oricui. Clienții Duo Clinic, cu siguranță, au remarcat să angajații Centrului nu sunt simpli prestatori de servicii, ci specialiști calificați care depun toate eforturile și cunoștințele pentru a face ca fiecare client să fie mulțumit de calitate, de însăși procesul de efectuare a lucrărilor dentare. 

Deși Centrul Duo Clinic și-a început activitatea în luna septembrie 2021, constat cu mare satisfacție că numărul clienților este în creștere, în special al celor din Italia, dat fiind faptul că este un proiect moldo-italian. În Italia prețurile la serviciile stomatologice sunt cu mult mai mari decât în Republica Moldova, în special din cauza impozitelor, de aceea partenerul meu italian, Massimo Cracchiolo, formează grupurile de clienți din Italia care vin la clinica noastră din Chișinău”, menționează Vadim Guțu.

Înainte de a deschide Centrul Duo Clinic, Vadim Guțu a activat în mai multe instituții medicale din Chișinău, acumulând experiență. El consideră că în acest domeniu experiența este foarte importantă, care se acumulează după mai mulți ani de activitate. Evident, dacă dorești o evoluție profesională. “Mi-am dorit mult să activez în acest domeniu. În copilărie, când mergeam la stomatolog, îmi plăcea mirosul de arsură și zgomotul de la prelucrarea dinților. Atunci era un  proces deosebit de cel actual. Deși mulți ,,fugeau” de stomatolg, eu mă duceam cu plăcere. Cu această dorință am mers la Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testimițanu”, unde am studiat stomatologia.Tot în copilărie am înțeles că medicul tratează nu doar cu medicamente, dar și cu cuvântul. Deci, acum știu să tratamentul trebuie să înceapă cu încurajarea pacientului, cu o explicație încurajatoare, dar sinceră. Astfel, se simte mai în siguranță, are convingerea că totul va fi bine, așa cum își dorește”, este de părere Vadim Guțu.

Deși în Chișinău sunt mai multe centre stomatologice, între ele este o concurență colegială, nu o luptă pentru clienți. Acum pacienții pot să se informeze înainte de a veni la medic referitor la tehnologiile și metodele de tratament și poate alege clinica care îi convine, inclusiv după preț. “Universitatea de Medicină și Farmacie, ,Nicolae Testimițanu” pregătește specialiști foarte buni, inclusiv în stomatologie. Și pacienții străini, veniți din diferite țări, afirmă că în Republica Moldova nu sunt medici răi. Toți au o bună pregătire. Diferința ar fi după ce metodă tratează. Dacă e să mă refer la stomatologie, pot afirma că unii medici tratează după metodele vechi, care nu sunt neapărat depășite, dar noua generație  de medici se axează pe inovații. Încearcă să fie la curent cu tot ce apare nou pe acest segment. De asemenea, consider că este necesară o permanentă profesionalizare, de stagii care ar permite familiarizarea cu noutățile momentului. Știu că majoritatea colegilor mei doresc să crească din punct de vedere profesional, nu să se oprească la cele obținute. Anul trecut, împreună cu mai mulți colegi din țara noastră, am participat la reuniuni tematice în Brazilia și Portugalia. Am constatat că tendința de digitalizare a procesului stomatologic este una la nivel global, acesta fiind mai sigur, dar și mai ușor, și mai plăcut pentru pacienți. De asemenea, ne întâlnim adeseori cu colegii, discutăm, facem schimb de opinii. Pe lângă investițiile financiare, care, de altfel, sunt foarte mari, este necesară și o investiție de timp, dar și de pasiune, dacă dorești să ai rezultatele scontate. Deocamdată, urcușul meu este așa cum mi l-am imaginat și merg cu încredere spre ceea ce mi-am dorit să obțin”, concluzionează cofondatorul Centrului Duo Clinic, care este convins că ,,cele mai multe zâmbete sunt provocate de un alt zâmbet”, așa cum afirma Frank A. Clark.

Specialiștii cu experiență, care întotdeauna sunt gata să vă ofere servicii de calitate, să vă readucă zâmbetul pe față vă așteaptă la adresa strada V. Korolenko 15, Chișinău, luni-vineri între orele 09.00 -18.00, sâmbătă 09.00 – 14.00.